Sen sist...

Det är mycket som tagit min tid nu så datorn har fått stå och skämmas i sitt hörn. Idag är det lite sämre (?) väder, eller lite ja, solen skiner men det är inte högsommarvärme som vi blivit bortskämda med hela maj, utan lite svalare och normalt vårväder så jag ägnar nån stund åt den för att inte glömma bort hur man gör. 
 
Och då tänkte jag passa på att berätta lite vad som hänt sen sist. Konstaterar att det är närmare två månader sedan jag la ut nåt vettigt inlägg så om jag ens har någon som kommer in och kikar längre så får jag vara glad. Om inte annat så får jag väl skriva för mitt eget lilla minne. 
 
Hur som helst. I mitten av mars så passade vi på att överraska Katja med en helg i Stockholm. Nej, hon fyllde inte år, men hon är alltid så otroligt fixig och är med överallt och nu ville vi fixa och överraska henne tillbaka. 
 
 
Morgonfrukost på båten. 
 
 
 
Lunch på Mother i Stockholm. Här har Eva slutit upp också, och vi är fulltaliga. Mysig och god vinlunch blev det. 
 
Sedan var det dags för bubbel och besök hos frisören för föning av proffs. Jag blev så avis, för han var superduktig. 
 
In action...
 
Och resultatet - såå snyggt!
 
Efter det var det dags för Afternoon Tea på hotel Diplomat. Inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Det fanns en hel del godsaker där.
 
Och när vi druckit te klart så åkte vi till hotellet för lite vila och uppfix inför kvällen. 
Efter det blev det middag på Storstad och när vi var mätta och belåtna var vi rätt nöjda med att gå tillbaka till hotellbaren för en drink och sedan gå och lägga oss. 
Det var en väldigt fin och mycket trevlig helg vi hade!
 
 
Årets första kantstötta blåsippa hittade jag i mitten av mars. Det känns som hundra år sen med tanke på hur mycket det hänt i naturen sedan dess, men just då var det en sensation efter det kalla vädret. 
 
Maja och jag hängde ute mycket på eftermiddagarna. Ibland tog vi en tur ner till byn och hälsade på mormor på butiken. Något trafikvett är det dock svårt att få in här, när det är så lite bilar, så det gäller att ha ögonen med sig att hon inte springer iväg ut på vägen.
 
Jag har också varit på galej med min mammagrupp, vi fick alla vårt första barn i oktober 2014 och vi är sju glada mammor. Vi samlades hos fina Malin ute i Järsö/Nåtö (eller liknande geografiskt) och åt och drack gott.
 
Hela gänget. 
 
Och på något sätt så slutade det hela att halva gänget åkte till stadshotellet och stannade kvar tills lamporna tändes och det var jättesent... Men roligt var det!
 
Utesvirarmorsorna.
 
Vi har ju möblerat om här hemma också och det var premiär för Maja att sova helt ensam i eget stort rum den 21 mars. Det gick ju hur bra som helst, skönt nog så fick hon ju sova kvar i det hemvana sovrummet. Nu sover hon som en stock hela nätterna och allt funkar jättebra (*jinx jinx*)
 
På den tiden man hade vinterhalare och supervarm mössa så fick man köra mormors bil på skogsvägen också. Eller ja, åka med i alla fall. 
 
Jag passade också på att njuta av födelsedagspresenten från min man och min dotter. 120 minuters lyx och avkoppling. Eller 110 minuters njutning och 10 minuters pina kanske. Först kurbad med juice och frukter. Sedan 90 minuters helkroppsmassage. Där kom den där pinan in, för jag var tydligen jättespänd i mina vader (?) och i rumpegumpen och jösses vad det gjorde ont när hon tryckte på alla ömma punkter!!
 
Sen blev det påsk mitt i allt och påskharen kom på besök. 
 
Och mornarna började bli helt underbara när man tittade ut över Degerbyfjärden.
 
 
I slutet av mars var vädret såpass att man kunde ha mellis-picknick ute. Här äts smörgås hos mormor och morfar. 
 
Och den här mamman tog en öl i solen också. Det är också en trevlig premiär. 
 
Numera är vi med cykelstol också. Skulle inte bromsarna tjuta så förskräckligt på Doris så skulle det vara roligare att cykla, men man skäms ju bland alla som eventuellt råkar höra det, för det låter förmodligen över hela byn. Utöver det är det strålande och Maja älskar att svischa fram med Doris!
 
Majken och hennes mamma och pappa var på Föglö också och eftersom vi ses så himla sällan så for vi dit och hängde en förmiddag. Dessa två har kanske inte riktigt kommit så långt i det där att leka med varandra, men det spelar ju ingen roll så länge man har trevligt. Jag var i alla fall väldigt glad över att få träffa dem alla, det är alldeles för sällan. 
 
Lägga pussel med Erik och Inger är toppen!
 
Samma eftermiddag som vi hade hängt med Majken så packade vi in oss i bilen och drog västerut. Efter alla rykten om att man får magsjuka om man hänger i Rosella lekrum var jag lite skeptisk men tänkte att lite färgpennor kan väl inte vara hela världen. Maja var lite försiktig bland alla stora barn, men tyckte ändå det var lite kul att rita lite. 
 
Rita fick hon också göra på lördagen då vi tog en shoppingtur till Barkarby. Det här är så länge fröken var nöjd. Sedan blev hon oerhört trött och väldigt hungrig, precis på samma gång. Då var det inte mycket som hjälpte och mat ville hon absolut inte ha. Personalen kom med ballonger och jag blev mer och mer stressad.... Efter en stunds trugande med maten så åt hon ett helt lass och blev glad igen. 
 
Sen fick hon leka med Cicki också! Tjohoo!
 
Och vi fick som vanligt mumsigt mat! Fint häng med Anna, Gustav, Marcus och Cicki. Oh, som jag saknar dem jämt när vi ses så sällan. 
 
När vi kom hem igen så var det dags att klä sig i klänning och gå och fira mormor som fyllde 61 år. Ett hårspänne lyckades vi få fast också, även fast det är lite tunt och halt det lille håret. 
 
Så gott som varje dag så promenerar vi och hämtar posten. Det är inte alla dagar som Maja är lika intresserad av att göra det, så då får man testa lite nya varianter. Som att hämta posten med en liten vagn. Då blev allt genast mycket roligare. Min lilla söta postis.
 
 
Här är vi! 
 
 
Något jag också hunnit med under dessa två månader är att vara till frissan. Ja, man hinner ju med relativt mycket grejer under den tiden, men jag är ju inte en så frekvent besökare hos frisören. Tyvärr får jag väl säga, för jag älskar verkligen att gå dit och bli ompysslad. Att ha någon som borsta och kammar och klipper och tvättar och masserar - det är något av det bästa jag vet! 
 
Resultat? Cirka så här: 
 
Det tog min man 3,5 veckor att notera att jag klippt mig, och då kan jag lova att det är kort där bak (kortare än fram). Det roliga är att då jag köpt nya örhängen (som också var efter jag klippt håret) så noterade han det direkt. 
 
Maja har också hittat en ny hobby. Att rita. Det är oerhört roligt tycker hon och funkar nästan när som helst, även som aktivitet då saker ska göras som hon inte alltid har lust med, som t.ex äta. Då kan man plocka fram block och penna och ätandet går som en dans. Jag tycker också det är en väldigt rolig att se att hon är kreativ - ända tills hon ritade ner hela soffbordet. Tack och lov var det med en blyerts, men ändå. 
 
 
Världens finaste lilla böna blev 1,5 år också och vi var på kontroll till rådgivningen. Hon börjar bli tung och lång kan man enkelt konstatera. Och sötare för var dag som går.
 
Efter ommöbleringen är utsikten från sängen helt oslagbar också och jag kan ligga där hur länge som helst och kika på vattnet. 
 
Det här är också något jag hunnit med:
Att gå till en av Ålands två tatueringsstudios. Jag vill bara har fler och fler, men kan ju inte sätta dit vad som helst heller, men nöjd och "färdig" blir man aldrig tror jag. Om man är en sån som gillar tatueringar förstås, det finns ju motståndare till det med, och det får det ju såklart finnas också.
 
 
Här är resultatet! Jag har pratat om kattassar sedan urminnes tider. I kanske 12-13 år. Tänkte göra det som andra tatuering på den tiden, men sen blev det aldrig av. 
Nu har jag gjort små tassar på mitt långfinger. En tass för Hörru, en för Zoda och till sist en för Kurre, min älsklingskisse som bor i Sigtuna hos min dåvarandes mamma. Han börjar bli en liten åldring, men är världens vackraste katt. Han är också en sk "skeppskatt" och har extra tår, därför skulle han såklart ha en tass med extra tår på mitt finger också. 
Jag är väldigt förtjust i den i alla fall. 
 
Så här är det med dagens barndom. Maja har en egen liten platta som vi hade över och hon klarar alltså av att öppna den från låst läge och starta netflix. Det är faktiskt lite hemskt. 
 
Nej, bättre är det att vara ute i friska luften och leka.
 
Jag och systeryster har varit på minisemester också. Vi tyckte vi var värda att lämna man och barn hemma och fara till Stockholm för att leva gott. Jag gick på diet, men tog en liten parentes under dessa dygn (så som synes ovan) 
Vi åt supergod tapaslunch mitt i city och shoppade på dagen.
 
Sedan drack vi bubbel och gick till Melanders och åt en hutlöst dyr, men väldigt god toast skagen. 
 
Och hade det så himla, himla bra!
 
 
 
1 mamma:

skriven

Fantastiskt att se!Äntligen!

2 Frida:

skriven

Så roligt med nytt inlägg! :) Kram!

Kommentera här: