Åket

Igår var den långa väntan äntligen slut. Vi beställde en sprillas ny bil ÖVER TELEFON (YOLO!) den 24 september. Då låg Maja i magen ännu och det var ju overkligt att vi skulle få barn. 
Tre månader ungefär skulle det ta, så vi såg fram emot en gemensam julklapp.
 
Sen fick vi ett litet mejl där herr säljare informerade oss att det blivit "lite förseningar" och att bilen troligen skulle levereras v. 12. Hej och hå - det är ju när då? Typ april? 
Nej sa vi då och stampade med foten i parketten. Han fick fixa detta och han lyckades få leveransen till "inom januari", annars hade vi rätt att häva köpet. 
 
Hur som haver. Det har varit mejlande hit och dit. Bilen tillverkades i mitten av december i Tjeckien. Ett par veckor in i januari så kom den till Södertälje och i förrgår kom den till bilhandlaren i Täby! Jag tror det tog tre minuter från att mejlet kom till att jag mejlade tillbaka och sa att vi hämtar den dagen efter. (då hann jag ringa till F och berätta och till pappa innan)
 
Sagt och gjort. Pappa kom med som chaufför, Maja kom med och var mest bara söt och jag var uppspelt så jag hade fläckig hals. (vaddå materialist?)

Och här är skönheten:
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte alla dagar man sätter sig i en bil som gått endast en mil. Det spräckte jag direkt, när jag var hemma igen så hade den gått över 10...
 
Nu väntar nästa "överraskning". Att tulla in bilen på Åland. Det lär bli ett oglatt kalas, de kunde nämligen inte räkna ut vad den blir då det var en helt ny bil (tydligen jätteovanligt enligt tullen, de flesta köper begagnat) 
Har i alla fall ett par offerter från finska sidan på i stort sett samma bil så sanningen borde inte bli så långt därifrån. Försöker jag intala mig i alla fall. 
 
Skit samma. Innan dess ska jag (vi) njuta av den. Så himla fin bil alltså! I'm in love. 
 
 
Inte alla dagar jag får blommor och choklad av en annan man än min egen (tja, det hör ju kanske inte direkt till vanligheterna heller...)
en behöver man ju inte läsa på kortet där det står ungefär: "Lycka till med ditt nya bilköp hälsningar Skoda".