Måndag

Måndag, måndag, måndag...
 
Att kombinera en strulig måndagmorgon med en tidsoptimist är verkligen ingen bra idé. Verkligen INTE. 
 
Började med skrämda kissor av granndjuren - mer om detta sen, jag håller på att bli förtvivlad.
 
Fortsätter med att kylskåpsdörren stod öppen och hade stått hela natten. Det resulterade i tjugo grader i den. Jävla skitgrejer de sätter in i hyresrätterna bara för att det ska vara billigt. 
 
Det blev bara rappakalja av hela morgonen. Skulle plocka ihop det sista inför minikryssningen jag ska göra med Katja idag. Grejerna jag hade behövt med mig i handväskan blev i nattväskan osv...
Sen fick jag äta frukosten stående (bråttom). Kvargen var förstås rumsvarm (inte så god) och blev dessutom (ja, tidsoptmist) sen för att hämta Katja.
 
Nu kan det faktiskt bara bli bättre. Om inte Grace går på grund eller börjar brinna eller nåt, men det ska ju verkligen inte hoppas. 
 
 
 

Skärpning!

Jag har lovat mig själv att inte gå på dessa snabbdieter igen. Har ju gått på xtravaganza ett par gånger och det ger ju snabba resultat, men jag tror inte hjärnan alltid hinner med, utan det är lätt att smyga uppåt igen. Det är väldigt peppande och roligt (nåja) att gå på dem när man ser snabba resultat, men det är ju en "enkel" väg, fast den är jobbig på sitt sätt. 
 
I april bestämde vi ju oss att testa på LCHF. Jag var lite skeptisk. Kände direkt hur alla mina blodkärl stockade igen sig med allt fett. Men gav det en chans. Gillade det. Känns inte direkt som man behöver offra så mycket (förutom mitt älskade plockgodis, som är mitt livs last) utan man får äta gott, må bra och så håller man sig mätt så länge!
 
Fram till sommaren så märkte jag att jag kanske inte direkt gick ner i vikt, men inte upp heller. Jag höll mig där jag var. Jag fuskade då och då, lite mörk 70% choklad slank väl ner då och då. 
 
Sen kom semestern. Bilsemester inkluderar ibland snabb lunch på någon sunkig vägkrog. Pommes, lite godis i bilen, kanske en red bull så man inte somnar när man kör. Under bilsemestern skötte jag mig inte det minsta. 
Sen kom resten av semestern. Häng på stugan, bröd till frukost. Öl i solen. Potatis till middag. Ja, jag tänkte väl lite på lchf, men jag höll den inget vidare. 
 
Sen tog semestern slut. Började jobba igen. Då var det dags att skärpa till sig igen. Men jag lyckades få in lite för många "unnardagar" där. Åt godis säkert en gång i veckan och kanske inte höll så strikt lchf som jag borde. Tuggade tuggummi. Åt läkerol (stevia-sötade förvisso, men bara det där med att plocka i sig är ju sådant man ska vänja sig av med)
 
Nu visar det en massa plus på vågen. Jag känner mig obekväm med mig själv. Plufsig. Alldeles för mjuk mage. Tjocka lår. Rund i ansiktet. Trivs inte helt enkelt. 
 
Så nu är det dags att skärpa till sig igen. Nu är det slut med fusket så mycket det bara går!
 
 
kostdoktorns sida finns bra tips för att komma igång, om någon är intresserad. 

Hörru och grodan

Jag installerade dropbox som snabbast när jag var hemma hos mam och pap sist för att enkelt föra över lite bilder. 
Även fast jag loggat ut därifrån, så lyckas mammas bilder ibland hamna in i min dropbox, så nu när jag gick igenom bilderna från semestern så hittade jag bland annat den här sötnosen bland räkorna och sangrian från Portugal...
 
Söta Hörru som knappt syns bland allt det svarta och hennes vita grodkompis.