Risgrynsplättar

Jag vill bara tipsa om något (som jag redan tipsat om på Instagram) så gott och så superenkelt. Risgrynsplättar. Mat-Tina gjorde dem i sitt program tidigare i höstas då hon var i fjällen. 
 
Det enda som behövs är: 
 
500 g kall risgrynsgröt (motsvarar en "grötkorv", annars bra att göra av rester om man har lagat gröt)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Rör ihop. Stek i plättpanna. Ät med sylt. Njut. 
 
Maja älskar dem. I och för sig så älskar hon ungefär allt med risgryn, men det är tacksamt att steka ihop något snabbt som hon äter mycket av. 
 
 
 
 
 

Stress

Det här med att vara hemma med barn. DET ÄR SÅ STRESSIGT! 
Hon sover ju så bra på dagarna, så jag har oftast sisådär tre timmar på mig att ta hand om hem och annat. Men nu börjar allt utöver hemmet hopa sig och jag känner mig stressad. Kanske mest för att solen skiner och jag helst vill gå ut och njuta av den. 
På ifolor är det en massa bra priser nu fram till imorgon. Skulle således vilja framkalla en massa foton och förstoringar. Helst få ihop ett par fotoböcker från Majas första år och ja, kanske t.o.m att jag skulle få ihop en bok från bröllopet för trettiarton (eller tre) år sedan. 
 
Och även appen Lalalab har 30% rabatt nu fram till midnatt igen. Så jag borde plocka fram mobilen och framkalla lite grejer därifrån också, magneter, iphonefodral och lite fina polaroidbilder.
 
Sen ska jag leta hotell till trolig semester i maj med fina Cicki. 
 
Allt det här borde jag göra idag. Och jag vet att jag kanske kommer göra en av grejerna ovan. För lite sol på näsan ska jag ha också!
 
Ojoj, att man har ett stå stressigt liv...... (obs! lite ironi)
 
 
 

Kompisbesök

Häromdagen så fick vi finbesök från fasta Åland. (Inte illa, inte illa) och Maja fick lekkompis över dagen då Elli och mamma Malin hälsade på. Det är ju så roligt att se dem tillsammans nu när de börjar bli så stora och medvetna om varandra. Elli är ganska exakt fem veckor yngre än Majsan.  
 
 
 
Sötpluppar som har likadana tossor. 
 
Ovanligt fullt runt lunchbordet. 
 
Och bara det att de kan äta själva, så man får lite matro (nåja). Det är ju bara halleluja!
 
Så här såg det ut första gången Maja och Elli träffades. Det var i februari ifjol, lite drygt ett år sedan således. 
 
 
 
 
 
 
 
Och så här såg det ut senaste gången vi hängde, vilket var för ett halvår sedan, i augusti. Man kan ju enkelt konstatera att vi ses för sällan..