Göra sitt eget smycke

Hej och hå! Jag har tidigare slagit ett slag för Amandas underbara handgjorda smycken, www.namnsmycken.com
 
Har alltid tänkt att det skulle vara så SJUKT roligt att få testa på att göra ett smycke själv. Jag känner mig inte som en konstnärssjäl direkt, men att hamra in bokstäver är ju ändå något som jag eventuellt skulle klara av, även fast det säkert inte skulle bli särskilt rakt - det kan ju ha en charm det med. 
 
Nu har hon börjat erbjuda det också, alltså att man får komma till hennes studio på Brahegatan i Stockholm och göra sitt eget coin-smycke! Åh, här skulle ju vara den perfekta presenten till mig själv, men känner att jag kanske börjar ha gett mig själv lite fööör mycket presenter senaste tiden. 
 
Har redan flera coinsmycken av henne, bl a ett armband och ett halsband. Men, ett till kunde man ju överleva ändå. Variera sig helt enkelt. En vacker dag kanske jag har råd med det också. :) 
 
 
 

Effektiv fredag

Igår var en fantastisk dag på många sätt.
 
Först och främst - sista "lediga" dagen på några månader, för på måndag börjar jag jobba igen! Nu ska jag ju ändå vara ledig på fredagar, men nu har jag ju ändå varit ledig alla dagar i drygt 2½ år så det blir ju egentligen bara en förlängning av helgen fram till sommaren. 
 
Så Maja och jag började med att ha en mysig hemmadag med tjat och upprepning, vilken är perioden hon är i nu. Samma ord ska upprepas åtminstone tjugo gånger, trots att jag bekräftar att jag förstått. Och ordet "vänta lite" finns förstås inte i hennes vokabulär, allt hon säger ska ske på sekunden, annars börjar det härjas. Nå, hur som helst så trots att hon tjatade hål i mina öron hade vi en mysig dag, mormor hälsade på och Maja fick visa alla konster hon kunde för henne. 
 
Sen sov hon ute i nästan två timmar. Det måste vara rena lyxen för henne nu, när hon får ta sina dagsvilor inomhus på dagis. Och efter det var det dags att packa ihop och åka till stan. 
 
På vägen till stan stannade vi till hos fina Liz och hälsade på henne och hennes ljuvliga ungar Juni och lillebror Hjalmar som bara är tre veckor gammal. Så himla fin lillebror och bebisdoften alltså. Helt salig! Maja och Juni klickade och såklart ville inte Maja åka därifrån när det var dags. Som vanligt. 
 
Nästa anhalt var att lämna av favoritbarnet hos pappa i stan (ja, så är läget nuförtiden för oss....) där hon ska hänga hela helgen. Och så glad hon blev att få komma dit! Hon vinkade "hejåå" och rusade så snabbt hennes tvåårsben kunde upp i trapphuset. Hann inte ens pussa henne men ville inte förstöra hennes glädje, så vinkade bara hejdå och gick iväg med lätt hjärta. 
 
Efter det var det dags för aw och att fira av kollega-Niklas som slutar på tisdag. Det är därför jag ska jobba nu i vår, ska sköta om hans kunder och värma upp lite inför hösten. Där fick jag mig en god middag och glada diskussioner. Helt overkligt att jag ska på jobb igen på måndag, på ett sätt känns det som jag jobbade med alla för ett par veckor sedan, även fast det varit flera år. Och har inte riktigt hunnit fundera på jobbstarten när vi haft dagisstart i fokus senaste veckorna. Känns i alla fall bra, även fast jag älskar att vara ledig, det har jag inte tröttnat på.
 
Sen for jag hem med färjan som gick 20:15, kom hem, eldade ett par brasor, tände lite ljus, slängde på mig mjukiskläder och la mig under filt på soffan och tittade på "På spåret" och njöt av tyst hus. 
(Allt detta - och inte ett enda foto. Har verkligen tappat stinget med mobilkameran.)
 
Ibland har dygnet faktiskt tillräckligt många timmar. Det är inte ofta det känns så, men igår var onekligen en av de dagarna!
 
 

Journallogg

Alla som bor på Åland vet ju att florerat ganska mycket artiklar om sjukvårdspersonal som utnyttjat sina behörigheter med att logga in på journaler de inte alls har något att göra med, gissningsvis för att kolla upp vissa, gissningsvis, bekanta personer. Okej, det här är ju bara vad jag tror, men varför skulle man annars gå in på någons journal olovligt? 
 
När jag passerade sjukhuset för nån vecka sen, så passade jag på att vika in och begära ut uppgifterna.
Intervallen var mellan 10/2-2015 - 10/2-2017 och där emellan har det loggats in SJU hela sidor och 399 gånger. Kända och okända människor som av olika anledningar har varit in, ofast i tidsbokning/journaltext/patientvård och labjournal samma gång, så det är inte 399 olika personer och gånger, utan 4-5 poster kan tillhöra samma inloggning, men ändå. Många namn är ju bekanta, som när jag behandlades för propparna, då var jag ju till sköterska 1-2 ggr i veckan, så HUR ska jag veta om någon varit in olovligt? Det är ju sekreterare, sjuksköterskor och läkare som varit in. Man skulle ju behöva veta vilka personer som artiklarna gäller för att kunna bena ut om någon varit in. Men - eftersom det här inte är personer jag känner privat, så har jag svårt att tro att de haft intresse av att vara in i min journal. 
 
Men ändå intressant att få ut det här, det var bra mycket mer än jag trodde faktiskt.