Ytterligare en vecka har gått...

Tiden går så fort - dagarna bara springer fram. Semestern fortsätter och börjar så småningom sjunga på sista versen, men än finns det några lediga dagar kvar. 
 
De första två veckorna kantades av besök i alla dess former, det har varit otroligt trevligt att få påhälsning, men till en annan gång kanske man ska sprida ut det lite, för det blev väldigt intensivt, även fast det var en positiv intensivitet. :)
 
Vecka två var lite lugnare med besök, men full fart ändå. Speciellt när man har två små kissungar där hemma. Två små rackare som kommit på att toapappersrullen är ungefär det roligaste som finns att riva ut. Extra roligt när husse eller matte glömmer bort att man inte kan hänga upp den mer utan måste gömma den på ett säkrare ställe så man inte sitter där mitt i allt och det bara finns ett klo-klöst pappersark tre meter från toastolen.
 
Så jävla roligt! I alla fall om man frågar de yngsta djuren i familjen.
 
 
Lägenheten på Skarpansvägen är äntligen snart inte vårt ansvar längre. Sista månaden har den bara stått tom och skämts och kostat en jävla massa pengar, så det var (nästan) med glädje jag åkte dit och svabbade av fönstren en sista gång, som våra hyresgäster missat när de flyttade. 
 
Jag tycker ändå att det är ganska roligt att tvätta fönster (konstigt nog gör jag det väldigt sällan ändå) så det var ingen större ansträning.
 
När jag sedan kom hem hade vi fått besök av Tyra och Therese. Vi intog lunch innan vi drog till Lilla Holmen för lite badliv. 
 
En av dessa är INTE badkruka. Gissa vem.... 
 
 
Mamma Therese försöker värma Tyran lite mellan simtagen. Det gick sådär. Snacka fart och fläkt! 
 
 
Tyra med pappa Fredrik.
 
 
Glass i stora lass måste man ha när man är på semester på Åland!
 
 
Och gosa kissorna förstås!
 
 
 
Jag hann träffa gamla fina eliten med tillbehör för en middag på Knorring också. Vi fick sitta i kajutan och känna oss lite speciella. 
 
 
Finaste människorna! <3
 
 
Jag körde macka och macka. Toast Skagen till förrätt, Jägarmacka till huvudrätt? Kolhydrater någon? 
Sist jag åt på Knorring var jag så oerhört missnöjd, men idag var jag mer än nöjd. Och mätt!
 
Så himla glad att jag hann träffa de i stan för ovanlighetens skull. Hade också varit trevligt att fortsätta till Rockoff men jag hoppade det och la slantarna i spargrisen istället. 
 
 
 
Så här går det tydligen till när man vänder sidan till. Lika bra att dricka upp varenda droppe innan någon annan gör det.
 
 
 
Vi besökte även Vikingamarknaden i Saltvik. Jag skäms lite när jag säger att jag aldrig besökt den tidigare, men det har ju varit lite så - när jag har semester har jag varit planterad ute på stugan.
Jag var väldigt imponerad hur fint ordnat det var. Härligt att strosa omkring och titta på alla entusiaster.
 
 
Är man viking måste man såklart ha ett svärd också!
 
 
Vikingen Tyra! Watch out!
 
 
Fredrik utmanade mig i pilbåge också. Jag vann inte. (skyller på att det var första gången jag höll i en pilbåge. Och jag träffade ungefär på en 7-8 som bäst. Och ALLA pilar träffade tavlan på ett eller annat sätt.)
 
 
Vi tittade på vikingaslagsmål också!
 
 
 
Glömmer man glajjorna hemma snor man fin-hatten. 
 
 
När vi kom hem stektes vi lite på altanten och njöt av ett glas kallt vitt vin och konstaterade att grillmiddag skulle passa ohyggligt bra när det var så fint väder. Och vi hade en ypperlig hjälpreda.
 
 
Mumsig grillmiddag ute på altanen. Fredrik, Tyra och Therese.
 
 
Så - det var några saker som hunnits med sen sist.  
 
Nu är det bara att andas ut och njuta av sista lediga dagarna!
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter?

Nu har jag haft semester i två veckor. En hel, förhoppningsvis jättelång vecka kvar (troligtvis kommer den att gå så himla fort så jag om en vecka ligger och funderar vad som egentligen hände).
Under dessa två veckor är de enda nyheterna jag tagit del av en av de lokala tidningarna här på holmen. 
 
Inte ens en glimt på dn eller svd. Inte ens aftonbladet. Och tv har vi ju ingen så där har man inte riskerat att ta del av någon världsnyhet. 
Om jag förstått det rätt så ska det vara någon typ av OS händelse snart, kanske den redan börjat. Mer än så vet jag inte. 
 
 
Och - det är så himla skönt. Snacka om avkoppling! 
 
 
 
 
 

Sen sist...

 Efter X antal pikar över ouppdaterad blogg så får jag väl sätta mig ner och knåpa ihop något. Det fina vädret lyser med sin frånvaro just nu så då passar det ju bra att göra andra, mindre roliga saker. Som att vika tvätt till förbannelse, betala räkningar, tvätta och plocka i diskmaskinen. Sånt kul. Och så kan man passa på att dra ner gardinerna, slå på projektorn och bara köra Community-maraton. Det har jag också hunnit med. 
Men! Nu blir det lite bloggande också och det är ju roligt bara man tar sig tiden.
 
Så - här kommer en liten resumé över vad som hänt sen sist. Lite drygt en vecka semester har jag haft, har hunnit med flera besök, lite stughäng, bastu, Rockoff, kusiner, vin, Kino, sola, regna, Indigo, altanen och god mat. Och troligen massa andra saker.
 
 
Jag har hunnit haft påhälsning av bästa Cicki. Vi startade besöket med sushi innan vi drog ut i skärgården. 
 
 
Det hör ju till med Munknäshäng när fröken hälsar på. så - vi packade ihop oss och drog till Munknäs fast vädret inte var riktigt på vår sida. Men - Munknäs är ju ändå alltid Munknäs.
 
 
Syster och barn var också på plats så det var livat mest hela tiden. Mysigt livat. Sötnötarna!
 
 
Vi hann också med en båttur med Saga bort till grannkommunen där vi åt en rysligt god middag på Salteriet på Sottunga.
 
 
Söt-Alex.
 
 
Vädret vackrade av när vi åkte hem. Då bara sitter man och njuter av Sagas motorljud och fina vyer.
 
 
Vi hann även med lite uteliv i Mariehamn också. Eftersom vi alltid är på Munknäs när C hälsar på, så tänkte vi att vi att skulle testa något nytt. Så drink och middag på Indigos uteservering slår ju sällan fel heller. 
 
 
 Fin vän med fin drink. ♥
 
 
Det är fler som hunnit med semesterfirning. Bland annat dessa två som kommit på hur mojsigt gosigt det är att sova i husses och mattes säng. 
 
 
 
Vi har hunnit med en motorcykeltur.
 
 
Påklädd till tänderna med läderhandskar och strumpor. Det är inte klokt. Men, det behövdes nog. 
 
 
 
Vi hann med en fika i Käringsund. 
 
 
Vi har hunnit med en rejäl glass i Lemström när man nu för ovanlighetens skulle är i god tid till färjan.
 
 
 
Vi har hunnit åka ut med snipan och lägga lite nät.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har hunnit njuta av snipans ljud och plaskande vatten. Båtliv är något av det bästa man kan göra på sommaren.
 
 
 
 
Jag har hunnit träffa nästan alla kusinerna och fira morbror Bengt också som sig bör varje sommar. 
 
 
Jag har hunnit med att le åt mitt senaste gudbarn Klara som är världens sötgladaste flickebarn.
 
 
 
Och hunnit skratta åt ett av mina andra gudbarn: Agnes förstås. 
 
 
 
Jag har hunnit sjunga allsång ackompanjerade av gitarrer och dragspel med släkten. Och hänga med kusin Niklas och Madde som förstås var med. 
 
 
Jag har hunnit med ett besök till torget, eftersom det är Rockoff. Fint väder, och tre uppträdanden på en kväll, där jag valde att se Maskinen (under resterande drack jag eventuellt någon öl) som gav en spelning med drag som slog mycket. Hela publikhavet dansade!
 
 
Jag har hunnit dricka lite öl med Marcus.
 
 
Och hunnit idkat ytterligare släkthäng med kusin Niklas och Madde och lite av deras vänner.
 
 
Jag träffade fler kusiner.
 
 
Jag hann dricka lonken med fina Carro förstås. Mer party än så blir det inte. :)
 
 
 
Jag har hunnit varit i krogsvängen och druckit drinkar på Kino. 
Och vem fick jag krama där om inte min stora idol - gitarristen i Farbror Fläsk (Rockoffs husband) Anders "Släggan" Eriksson. Ja, jag dog lite. Herregud vilket vackert stycke!
 
 
Jag har hunnit sola och det ville Hörru också göra, så hon kom och kröp in under min hals och spann som bara en liten söt kattunge kan göra.
 
 
Jag har hunnit besöka Arken garden och dricka drinkar och babblat.
Under filt förstås. Någon sommarvärme ska vi inte prata om.
 
 
Och så har jag hunnit med bubbel på altanen en kväll där det faktiskt märktes att det börjar mörkna.
 
Utöver det har jag hunnit med en massa andra saker. Jag har gosat kattungar, jag har bakat, vi har haft besök av  Fs föräldrar och vi alla var ut till Munknäs och åt gott i fina vädret, jag har sovit länge, jag har ätit frukost på altanen, jag har solat lite till, jag har suttit med fotbad och fixat sommarfina fötter (bättre sent än aldrig) med ett glas vin och så har jag förstås bara tagit det lugnt med en bok..
 
Sådär som man ska göra. 
 
Jag älskar semester. Kan man inte få ha det lite oftare?