Vila

Vila. Allt och alla säger att man ska passa på att vila nu innan bebisen kommer. Och visst att nattsömnen inte är den bästa med uppvak var och varannan timme då jag behöver vända mig i sängen och samtidigt passar jag på att smidig som en katt (nåja...) gå upp på toaletten också, men jag stiger ju inte heller upp klockan sju på morgonen utan klockan ringer TIO och oftast ligger jag kvar en stund efter det (fast det skäms jag lite för att säga) men vad är det för skillnad att ligga och dra sig i sängen, som är det bästa jag vet, eller att stiga upp och kanske lägga sig i soffan och vila istället? Same, same?
Och jag tänker - det är lika bra att passa på, snart är det slut på det.
 
Nå, man kan ju inte bara vila HELA tiden, så nu ska jag försöka samla ihop min rygg (som gör något så rackarns ont efter helgens garderobs-kontors-städning) och plocka lite här hemma, bädda rent och fixa fint, så får F dammsuga sen (ja, där går min gräns, det pallar inte kroppen med)
 
Belöning? 
 
Lars Winnerbäcks konsert i Alandica imorgon. SOM jag längtar!
 
OCH! 
 
Massage på torsdag.
 
Bring the röra on!
 
 

Hej tekniknörd

Okej. Tekniknörden i mig får ta och lugna sig, men just i denna stund längtar jag SNÄPPET MER efter en produkt min kära make har med sig från Sverige än själva maken!!? Fy vad jag är tekniknördig och hemsk, men att få testa en iPhone 6 innan den ens släppts i Sverige gör mig helt hispig. IIiiiik! Love teknik! Och älskar förstås min man också, Det ska bli oerhört skönt att få hem honom och veta att han inte ska åka iväg till Sverige något mer innan bebis ankomst. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka

Ja, jag veet att det är mycket preggosnack här på bloggen nu, men av förklarliga skäl så upptar det ganska stor del av min hjärnverksamhet just nu. 
 
Knappt två veckor kvar till beräknat (jag har dock inte snöat in mig alls på det datumet, de flesta går ju över, men jag tror ju också att den ska komma typ ALLA dagar nu. Varje molvärk jag känner nu funderar jag på om är början på alltihop. Men nej, inte än så länge)
 
Idag gick jag in i vecka 39 (38+0) Nu när jag legat hemma och funderat så borde jag bytt vecka på tisdagen, men enligt BM så är de svenska apparna en dag senare, och eftersom jag nu gått efter den hela vägen så lär jag ju inte byta när det är två veckor kvar. 
 
Igår var det i alla fall kontroll på rådgivningen igen. Mitt blodtryck hade stigit i en rasande fart, och det var lite annat de funderade på, så de skickade mig till labbet direkt för att ta provet om det lurade en liten havandeskapsförgiftning runt hörnet. Nu gjorde det tack och lov inte det, så det är bara att ta det ÄNNU lugnare (är det ens möjligt?) och vara uppmärksam på huvudvärk och yrsel. 
 
Foglossningen är fortfarande hemsk, speciellt om jag vilat/varit stilla/suttit på hård stol ett tag. När jag ska upp på nätterna får jag först stå en stund, så allt "ramlar på rätt" och sen tar jag mig hasandes, och stödjer mig längs väggarna för att ta mig till toaletten... Man är snygg nästan jämt just nu faktiskt. 
 
Imorse överraskade min lediga make mig dock med en riktigt onyttig frukost på sängen.
 
Karelska piroger med äggsmör, varma, nylagade croissanter med mörk choklad i samt yoghurt, frukt och kaffe. Behöver jag säga att jag absolut inte orkade med allt? :) 
 
 
Morgonens (nåja, förmiddagens) mage. Vecka 39 (38+0). 
Ska den inte sjunka snart?? Jag tycker inte det är någon skillnad alls, även fast bm sa att huvudet låg jääättelångt ner.