Försäkringar

Jag har precis konstaterat att det går troll i mig och mina försäkringar. Se nedan:
 
1. Tecknade kattförsäkringar för våra pälsbollar
Ganska exakt när karensperioden gick ut, så blev Zoda påkörd (eller vad hon nu blev) så svansen höll på att ramla av. Okej, kanske inte så illa, men kotorna var isärdragna, så jag trodde den var av. Vi fick åka in till veterinären mitt i natten då hon hade så ont och mitt hjärta grät. Hon fick morfin och antibiotika och rakad svans som inte blev sig själv på många månader.
Tacksam över försäkring, men behövde använda den alldeles för fort...
 
2. Tecknade sjukförsäkring åt mig själv.
Några månader efter jag tecknat den, så fick jag blodpropp i benet och fick gå på sprutor som från början kostade 16€ styck, men efter FPA:s lilla handpåläggning kostade de "bara" 10€. 
Tack vare försäkringen så fick jag tillbaka varje cent för dem. (fast när jag kom upp i högkostnadsskyddet efter 600ish-euro så orkade jag inte föra in kvittot för ynka 1,50€) Nu får jag alla räkningar och mediciner för det betalt. 
Tacksam för den försäkringen också!
 
3. Tecknade helförsäkring på nya bilen. 
Ja. Ni vet ju hur det gick med det. Tre veckor exakt, sedan fick jag användning av den också...
 
Försäkringar är ju bra, men min tanke är ju inte att de ska användas DIREKT när jag tecknat dem. Så har det dock blivit med de tre senaste försäkringarna... Nu vågar jag inte teckna fler...
 

Kärlek i en liten ask

Alltså Amanda Egilsons smycken! ÄLSKART!
 
Lärde känna Amanda en påsk för några år sedan och blev helt betagen av alla hennes vackra ringar. Visste inte då att hon tillverkade dem! Efter det har jag bara drömt om att kunna beställa en alldeles egen namnring med mitt eget barns namn på. Och nu äntligen fick jag göra det! 
 
För ett par veckor sedan så fick jag den äntligen levererad (tack vare mellanpostiljon i Sverige, då hon dessvärre inte kan leverera till Åland)
Och - K.Ä.R.L.E.K.! 
Så himla fin blev den!
 "maja X-X-MMXIV"
 
 
I somras beställde jag även ett gravidsmycke från henne, som jag bar hela tiden ända tills Maja var född:
 
 
 
Är ni sugna på hennes vackra smycken, så kika in HÄR!
 
 
 

Min torsdag i bilder

 
Eftersom vi flytt hemmet och bobborna, så vaknade Maja och jag hos mina föräldrar. Mormor jobbade, men morfar var hemma och hängde lite med barnbarnet på förmiddagen.
 
 
När klockan närmade sig dagsvila så tog jag en promenad med vagnen. Solen hade precis hittat ut från molnen och det var 5-6 grader varmt, om än lite blåsigt, men värsta fina vädret ändå.
 
Vi gick för att kika lite på huset (igen...). Renoveringen låg på is idag, så det var ingen där.
 
 
Solen sken och fåglarna kvittrade och det var riktig vårfeeling i luften. Man blundade och låtsades inte om att hela gården just nu består av drygt 100% grus och ca 0% gräs. Men ber till högre makter att det blir bra väder framöver så det växer upp i snabb takt.
 
Jag blev riktigt sugen på att ta fram pensel och färgburk och måla huset. Det lär dock inte bli i år (och förmodligen inte ens jag som gör det..)
 
 
Fick nöja mig med att kika in genom fönstret, men konstaterade att nya väggar kommit upp i köket! Snart är den hemska plastmattan ett minne blott också!
 
 
Och det bästa (nästan) - fönstret närmast kameran är BADRUMSFÖNSTRET! Min dröm är toalett med fönster och nu äntligen får jag det. Här kan man således sitta på toa och kolla ut på vattnet sen. Vilken fröjd!
 
När Maja sedan sovit ute i 3,5 h och jag hade hunnit sitta ute i solen en stund, ätit mammas underbara korvsoppa med faster Inga-Lills färska hemvete (mums!), druckit kaffe med min far och hängt en stund i soffan så facetime:ade vi lite med pappa där hemma. En glad liten korv fattade inte vad pappa gjorde i telefonen...
 
 
Sen packade vi in oss i bilen och for hemåt igen. 
Eftersom det var skymning så tänkte jag på att det förmodligen kunde vara mycket rådjur och precis efter det så såg jag ett som sprang förbi på en åker. Saktade då in eftersom det ofta kommer fler, men såg inga. Fortsatte köra och i Lemland så hände det som jag varit rädd för sen jag fick körkort för 17 år sen - jag körde på ett rådjur. MED NYA BILEN!!
 
Jävlar i min lilla låda vad jag blev chockad. Tvärnitade, men ändå tog det mitt i fronten och det kan hända att jag verkligen körde över lilla Bambi som rullade ner i diket och (tack och lov!) dog. (Hade ALDRIG pallat att slå ihjäl den lilla kraken)
Pratade med polisen, Fredrik och mamma och när jag lugnat mig (läs: slutat grina) så fortsatte jag hem. 
 
Hu. Stackars liten!!  (förlåt att jag även tycker att du är väldigt god att äta)
 
 
Ja. Bilen är trasig. Vi har inte ens registrerat den klart på Åland än och nu måste jag redan beställa tid hos verkstad i Sverige. Så jävla onödigt. Halva fronten är lös, både plåt och lister har spruckit och lampglaset på ena sidan är löst.
 
Ja, efter det här så blev det en lugn kväll. Jag lagade lite god lax till middag och sen fick jag huvudvärk när spänningarna släppte och nu ska jag krypa i säng. Imorgon väntar samtal till polis och försäkringsbolag och gud jag vet inte allt...
 
(rubriktips från liztigt.com)