Baka baka liten kaka

Jag älskar att baka. Och jag tycker (tyvärr) att det är ganska trevligt att äta upp det också, därför försöker jag att inte baka så mycket, för med min tråkdåliga karaktär så funkar det inte ens med frys. (det är förmodligen därför jag innehar formen rund till kroppsform)

Hur som helst. Matlagning å andra sidan är ju inte min starka sida, jag har självdiagnostiserat mig med "matdyslexi". Jag har alltid dåligt med idéer över vad jag ska laga och när jag väl kommer på något, så vill jag helst ha ett recept att följa. Tror min paradrätt är stuvade makaroner och ugnsstekt korv. Det är för övrigt en av mina favoriträtter sedan barnsben och där klarar jag mig faktiskt utan recept.
Jag tror det är därför jag gillar bakning så mycket (förutom att resultatet blir gott) - det är oftast ett recept som ska följas ganska slaviskt för att resultatet ska bli bra, medan matlagning oftast innebär att man ska vara lite spontan och lägga någon krydda i här och hitta på lite egna ingredienser att lägga i där. 
Eftersom jag försöker att inte baka så ofta så känns det som rena julafton när jag äntligen får börja baka till Majas kalas. Jag har redan haft frysen full (nu är det överflyttat till min mors frys för att förhindra att min dåliga karaktär ska ta över till eftermiddagskaffet) och mer ska här bakas. 
 
Ibland lyckas det inte så väl. Jag tycker att det är kul att testa nya recept och här skulle jag göra ett muffinsrecept med lite fyllning. Gick inte så bra (ja, ni ser att jag ju smakat på resultatet...) för muffins bakar jag inte ofta och konstaterade att de blev ganska mycket större än vad de var från början. 
 
 
Bullar har jag bakat också. Tror det är tredje gången i mitt liv som jag gör regelrätta kanelbullar. De blev ganska bra, men lite torra, men fullt ätbara i alla fall.
 
 
Sedan var det det här med tårtor. 
Någonstans fick jag idén att testa sockerpasta till tårtor. Och efter lite tips från en duktig tårtbakare på fyllningar så gick jag all in och gjorde en testtårta. Eller ja, två. Eller egentligen en hel hög små tårtor till för att kolla vilka fyllningar som gick bra ihop. Som tur var fanns mammas jobb där och provsmakade det som blev över...
Är väldigt stolt över resultatet. Smaken var okej, men eftersom jag aldrig testat det där med sockerpasta så var jag ju osäker på hur det skulle bli att se ut, men jag tycker det blev så himla fint! Så - det får bli en sån tårta till Majas kalas också, vad den ska fyllas med vet jag dock inte riktigt än... 
 
 
Som sagt - baka är kul. Lite för kul!
 
 
 
 
 
 
 

Yoga

Yoga. I så många år som jag velat testa. Och nu har jag haft lyxen att få yoga med fina Zandra ett par gånger och det är jag så glad för.
 
Jag har tidigare köpt mig en matta och tagit ner appar, men där har det tagit stopp. Även fast jag börjat med nybörjarprogrammen så har de varit relativt avancerade för ett kylskåp som mig. Så det la jag ner. 
 
Efter att Zandra skrev på sin instagram (gå in och följ, hon skriver vackert som en dag. @zandra.lundberg heter hon där) och frågade om någon var intresserad av att yoga med henne så hörde jag av mig direkt och fick till svar att hon gärna skulle komma hem till oss och yoga med mig. Åh, jag blev så glad! Äntligen skulle jag få prova. Med en människa som verkligen kan och har utbildning. 
 
 
Zandra kom hit ut. Och vi konstaterade att det kändes som vi redan kände varandra trots att vi aldrig ens träffats. 
Sen var det två timmar av avslappning deluxe. Trots att vi satt mitt emot varandra så kände jag mig helt bekväm och avslappnad i hennes sällskap. Hennes mjuka röst var som sammet i mina öron och jag vart totalt avslappnad på väldigt kort stund. 
Vi gjorde en massa olika och väldigt enkla övningar - vilken skillnad mot dessa appar säger jag! Och att få göra det nere på vår bastualtan i solen gjorde ju inte saken sämre. Vi avslutade med att jag låg nedbäddad under filtar och Zandra pratade lugnt med mig om andningen och masserade axlar, ansikte och hårbotten. 
 
Alltså, vilken ynnest. Zandra har varit hit igen och lärt mig ännu mer och hon ska få komma hit ännu en gång innan hon ska ge sig ut på resa igen. Dessutom har jag bokat in mig på en föreläsning med henne i morgon som jag ser såå fram emot. 
 
Tänk att något så främmande kan kännas så bra. 
 
 
 
 
(bilderna har jag lånat från Zandras instagram @zandra.lundberg)

Annorlunda nyår

Yey! I vinter kommer jag att fira jul som vanligt (hoppas jag!) med min familj och en massa god mat och tomte. Men sedan blir det ett annorlunda nyår! Eller ja, annorlunda så som jag brukar fira nyår nuförtiden. 
Jag och min dåvarande firade dock alltid nyår med någon resa på den tiden vi hängde. Vi firade bland annat i New York (som var en överraskningsresa), Oslo och Almuñecar.
 
Den här gången ska vi åka med Fs pappa samt syskon med familjer till Gran Canaria och fira nyår HÄR: 
 
 
 
 
Inte så pjåkigt må jag säga. Är väl kanske inte varmaste tiden, men det lär ju vara varmare än hemma OCH ljust, precis när det är som mörkast här. Längtar lite redan faktiskt!