Sommarlov

Mitt i allt är det den 30 maj. Jag förstår verkligen inte vart tiden tagit vägen. Det är inte längesedan det var jul och nyår. Inte alls längesen jag började jobba. 

Imorgon går jag på tre månaders ledighet från jobbet. För ovanlighetens skull så är det faktiskt ledighet. Annars när man har "semester" så är det mer att man omfördelar jobbet - jobbar ihjäl sig innan och efter semestern och så tycker jag inte det ska vara. När man har semester så ska man få vara ledig. Men tja, så funkar tydligen inte verkligheten idag. I alla fall inte i mitt jobb.

Fördelen med att få vara ledig är just det - att jag ska få vara ledig. Nackdelen är att jag inte får någon lön, utan ska leva på hemvårdsstödet som knappt ens är något stöd utan mest en droppe i det stora räkningshavet. Men det får vara värt det. Ser inga lediga somrar framöver förrän pensionen, om jag inte går och bryter nåt ben sådär lagom till juni om nåt år. 

Maja kommer gå på dagis fram till 5 juni, sen får hon också sommarlov fram till sista veckan i augusti. Jag hoppas hon kommer gilla det, men jag tänker att jag kommer njuta mer av ledigheten. Maja lär längta till dagis och sina kompisar, speciellt efter Hugo och Ralfs som hon gillar mycket. Försöker locka lite med båtliv, simma och att va på stugan så tror jag hon är nöjd också. Det borde hon vara om hon släktas på mig!