Cervejaria Ramiro

Tittar i min Timehop-app, som jag alltid gör på förmiddagarna. Den visar vad jag gjort detta datum tidigare år - bilder från kamera och andra händelser som jag lagt ut på Facebook och instagram. En av mina absoluta favoritappar.

Idag dök det upp något smaskigt - för två år sedan hade F och jag precis påbörjat vår bröllopsresa i Portugal och vi besökte en restaurang i Lissabon som låg högt upp i rank hos Tripadvisor (ja, den använde vi väldigt mycket då vi valde ställen under vår resa)
Och OH MY!! Jag tror att det här är absolut topp tre i matupplevelser i mitt liv. Eventuellt kan det vara den bästa. Så. Jävla. Gott!

Efter vi lämnat Lissabon skulle vi inte återvända, men gjorde det ändå sista kvällen, bara för att få göra ett återbesök hit. 

Om ni någonsin är i Lissabon och gillar skaldjur - gå hit! 

Något saknas

Jag älskar det här huset vi bor i. Det mesta med det i alla fall. Om man börjar se på detaljer så är det ju ganska ruffigt - som att innertaket håller på och rasar ner i halva huset. Och att tapeterna har släppt i prick alla rum som inte renoverats. Fördelen där är ju att man blir hemmablind och inte ser alla skavanker efter ett kort tag.

Men det är nåt som gör att det inte känns riktigt hemtrevligt. Sådär ombonat och mysigt. Kanske är det att det är för få rum - att arbetsplatserna är inklämda i salen med det gamla möblemanget (och att kanske två tredjedelar av det här hushållet inte bryr sig om det ligger prylar prick överallt) 
Kanske är det avsaknaden av bra, mysig och genomtänkt belysning.
Eller att vi inte fått upp något bra på väggarna (endast två tavlor (av sju) hänger planerat). Eller så är det avsaknaden av gardiner. Jag älskar fönstrena och hade tänkt att man kanske inte behöver några, men nej. Det blir för oinbott för mig tror jag. Det känns halvklart.

Vad det riktigt beror på vet jag inte, men det är väl bara att börja beta av, så nu ska jag gå på gardinjakt. Vet ju att jag vill ha tunt och skirt vitt. Problemet är väl möjligen att hitta lagom längd, de flesta jag kikat på hittills är för korta.

Det kan också vara bristen på enhetlig stil. Men jag har ju tydligen ingen sån...Som förr

 Som sagt, i helgen var jag iväg på alldeles egna äventyr. Möttes i dörren hos Anna och Gustav med ett glas champagne (bättre mottagande kunde jag inte få) och de hade dukat upp med värsta godsakerna. Antipasto, ostar, vin, oliver och kex.
 
 
Bra fredag!
 
Lördagen började med lite ärenden och annat, sedan blev det vinlunch med Cicki på Medis. Ack, härliga Medis. Lite halvkyligt och det kom nån skur, men vi satt under parasoll ändå, så oss gick det ingen nöd på. 
 
 
 
Sen bubbel hos Anna och Gustav. 
 
 
Ner till Clarion på söder och mötte upp Anders och Marcus och tog en fördrink.
 
"Någon" har bara gått med flip-flops i sommar och hade således skavsår redan vid lunchen. Det fick bli buss till restaurangen. (och ja, skavsåren var så illa att det fick bli flip-flops på restaurang också...)
 
Sedan botaniserade vi bland alla tapas på Mamas och Tapas på söder. 
 
 
Lite skralt på tallrikarna, men det är väl så man går på vinst. Gott var det hur som helst. 
 
Mmmmm....
 
Vidare till pub och Engdal mötte upp.
 
 
..och det gjorde även Jonte med glatt humör. 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar med en traditionsenlig bild. Cicki och mig - radarparet, med oklädsamma miner. 
 
 
Helgens betyg: