Det där humöret?

Normalt sett, så har jag en ganska kort stubin, men är väldigt kortsint. (alltid något...) Det tänder till fort som attan, men jag lugnar mig lika fort. Kanske inte en helt charmig sida, men ja. Sån är jag.
 
Det här med att vara preggo-monster. Alltså, det är ju märkligt hur otroligt mycket humöret kan svänga. Hur vissa dagar (läs: igår, förrgår....) kan kännas helt svarta. Att man känner sig oälskad och oförstådd och jobbet bara går emot en, kattorna hatar en, maten är äcklig, det är tomt i kylskåpet, tvätthögen är oändlig och diskmaskinen är överfull och det är bara stökigt överallt och helst vill man bara lägga sig ner på Östra Utfarten och hoppas att solen går i moln för alltid.
 
Ungefär. 
 
Sen andra dagar (som idag) så sitter jag med öppet fönster och blir glad av fågelkvittret och älskar ljudet av fiskmåsarna, njuter av solens strålar och det liksom bara bubblar i magen av kärlek till livet.

Varför kan det inte bara få vara så ALLA dagar!? Vem har bestämt att hormoner ska få bestämma över viljan? 
 
 

Underbara påsk!

 Påsken alltså. Vilken fantastisk helg det blev!
 
Jobbade halvdag på torsdagen. Bestämde mig för att inte ägna ett bokslut en tanke på hela helgen och det gick så himla bra.
Fredagens väder var inte superhalleluja, men på eftermiddagen blev det riktigt fint och jag städade i ordning på altanen. Plockade fram alla utemöbler som vilat under tak hela vintern, sopade och gjorde fint.
Sen grillade vi och fick verkligen rätt vår/försommarkänsla.
 
På lördagen lagade jag först en fin påsklunch innan jag packade ihop mig själv och for hemhem till Föglö. Direkt till Ulversö och hälsade på P, A & E innan de åkte iväg till Sund, sen gick jag och M ner till Solsidan där det verkligen inte var någon påskledighet - där pågick bygget för fulla muggar. Inspekterade alla hörnen och sen satte vi oss på berget och drack kaffe och åt bulla och njöt av solen och det så gott som spegelblanka vattnet.
 
 
 
 
 
På söndagen var det ÄNNU finare väder. Varmt och soligt och inte en vind. Ut och fixade bilen vårfin som alltid. Tvätt både in- och utvändigt och ett himla putsande innan jag var nöjd. Vilket resulterade i stel och ond rygg på preggo-tanten. 
F kom ut och vi rullade ut hans lilla cykel också. Putsade upp den inför kommande försäljning och förstås fick Alex gasa, tuta och "åka". Lite svårt för hans korta armar att nå fram, det är en rejäl pjäs det där..
 
 
Efter middag med hela familjen (ej ofta det händer) så packade vi döttrar in oss och våra familjer in i bilarna och for hemåt igen. 
 
Måndag. Vädret. Ja, VÄDRET. Jag tog en promenad direkt efter frukosten. Svettig och fick ta av mig jackan innan jag var hemma. Sen tvättade jag alla fönster och sen landade jag med ett stort glas hallonvatten i solstolen, där jag tillbringade typ resten av dagen. 
 
 
 
 
Så sjukt närande och lugn helg. Älskar sånt!
 
 
 

#tacksam

Tacksamheten från en av våra pälsbollar (nämner inga namn) är total efter att matte slet halva sista helgdagen med att tvätta alla fönster in- och utvändigt och den här ganska mjuka, håriga bollen kommer inspringande med en icke död fågel i munnen. Efter att ha försökt mota ut henne med hurrarop och komplimanger släpper hon fågelhelvetet som förstås flyger rakt in i köksfönstret (det är fullt förståeligt, det var så rent så det såg ut som om glaset saknades. OBS! Notera tempusformen "var") och fågelrackaren skiter ner hela fönstret, inklusive väggen samt fotoram med syskonbarn.

Ja. Precis DEN tacksamheten är obeskrivlig. 


En svart katt, med vita detaljer är för tillfället ganska billig i Hammarland. Hon levereras med blått band med namnkapsel (namn och telefon förstås utbytbart) och är ganska gosig och söt och kan spinna jättejättehögt.