Sommar!

Nu är det inte vår längre, det är sommar. Igår gick jag ut på lunchen utan jacka och kände mig så naken, som jag glömt något. Men det hade jag inte, för någon jacka behövdes definitivt inte. 
I år har naturen gått i lagom takt tycker jag. Lite varmt först, men inget som exploderade, sen blev det kyligare och allt stannade upp. Nu har det gått fort, men nu kändes det som om en var redo. 
 
 
 
 
Ljuset, dofterna, grönskan. Det är så jävla fantastiskt så jag nästan blir religiös. Jag vet att jag blir så här varje år, ändå känns det som jag känner ÄNNU mer just i år. Underbart är vad det är. 
 
Längtar också erhört till jordgubbssäsongen. Läser lite preggobloggar och alla har så mycket cravings (herregud vilken svengelska egentligen) efter jordgubbar så jag blev helt sugen. Handlade hem lite spanska gubbar, (de brukar ju vara så goda när man är där) men transporten upp till Norden gjorde dem lite smaklösa. 
Nu längtar jag till självplock, när man har en hel hink full av solvarma, röda jordgubbar som man kan äta sig övermätt på. 
 
Lite för smaklösa och hårda, men snart finns det ju riktiga i landet!
 
 
 
 
 
 

Lördagsgalej

Känner mig helt bakis och skakis idag. 
Det är väl så det ska vara bär en har varit på galej i Mariehamnsnatten till efter midnatt...

På dagen väntade vi fikagäster, som inte kom. Lite tråkigt och snopet, men så kan det vara ibland. 
Fina F har ju fått för sig att tappa lite kilon och bantar. Det gjorde att det fanns jättemycket kaka till mig!

Får jag säga det själv så blev den oerhört god. Och ingen annan har ju smakat, så jag får vara enväldig domare i detta fall. 

Fina F passade på att röka cigarr (!) istället. En fin liten pjäs från 2006 som han fick av en kollega under sin utlandstjänst tidigare i vår. 

Sen fick han för sig att plantera sin lilla "örtagård". Mängden frön blev kanske lite... dramatisk, så vi får se hur det blir. Jag håller tummarna för lite goda färska örter till sommaren!


Sen blev det att möta upp alla vänner och gå till Alandica på Humorlandskampen, där två finlandssvenska komiker (André Wickström och Anders Helenius) och två svenska (Tomas Oredsson och Isak Jansson) gjorde upp inom ståupp. Finland vann, men båda länder hade en varsin stark kandidat. 


Sen blev det middag på Knorring med alla fina. Dessvärre skulle jag försöka ta bilder lite "spontant" vilket resulterade i att alla tuggade eller tittade ner på sin mat. Ibland är det bättre att styra upp kanske. 


Här satt vi och åt, vissa fick dricka vin, och babblade tills klockan slog midnatt, sen åkte tant hem och sov. 
Mycket fin kväll! 


Imorse tyckte Bebis Granlund att vi skulle ta sovmorgon till halv elva, så det blev inte frukost förrän mot halv tolv. Fördelen med det var att solen hittat till altanen så den kunde avnjutas ute!