Île-de-Bréhat

 En av mina gamla tv-favoriter är ju Plura och han är aktuell på TV3 med sitt rese/matprogram som heter "Mauros & Pluras tågluff".
 
I ett av programmen besökte de en ö utanför Frankrikes nordvästra kust som heter Île-de-Bréhat, där de cyklades runt och ooohade och aaahade just för att det var så himla vackert. Och jag blev också helt betagen - det ser verkligen hur rofyllt och vackert ut som helst. 

Trist nu att när vi var på bilsemester i somras, så rörde vi ju oss i krokarna där denna ö låg. Tänk om jag bara hade vetat om det, så hade jag bestämt att vi skulle ta en avstickare dit och njuta av en massa vackerhet. 
 
Se själva:
 
 
 
 
 
 
 
MAGISKT!
 
(Bilderna har jag förstås lånat från internetz, eftersom jag ju inte varit där än...)
 

Fitbit Flex

Jag har gått och blivit med en Fitbit flex. 
 
Jag var lite inne på ett aktivitetsarmband redan i höstas, då jag läste om dem i en tekniktidning. Valet stod mellan Fitbit och Jawbone. 
Sedan blev Caroline med fitbit och blev jag ju ivrig igen, så när maken var över havet så bad jag honom kika efter ett. Ja, och på den vägen är det. 
 
Fitbit mäter antal steg, aktivitet, kaloriförbränning och sömn. Jag var förstås mest intresserad av sömnmätningen, eftersom jag ju inte sover något vidare bra. 
 
Målen kan man sätta själv, så man inte behöver känna att man ska gå 20 000 steg det första man gör, så man kan börja ganska lugnt och sedan öka successivt. Under dagen är det bara att knacka på armbandet två gånger för att se status, en lampa för 20%, två för 40 osv. När dagens mål är uppnått vibrerar den och alla lampor blinkar, som en liten serenad. 
 
Såhär fyra dagar in i användandet, så måste jag säga att jag är relativt nöjd. Är lite fundersam om Jawbone hade varit bättre, men det är svårt stt säga, när man inte testat. Tydligen ska den vara snyggare på handen dock.
 
Sömnmätningen är sådär. Ligger man för stilla så registrerar den det som sömn, men i det stora hela får man lite bättre koll på hur mycket man varit vaken och sovit lätt. Den registrerar egentligen bara tid som vaken då jag varit uppe ur sängen.
Plus här är att man kan ställa in alarm - vid vald tidpunkt vibrerar armbandet tills man knackat på det för stt stänga av. Ett lite ovanligt sätt att vakna. 
 
Nackdelar då. Tja, den mäter ju aktivitet. Som att promenera eller springa. Att köra ett tungt pumppass på gymmet "räknas" inte, man måste röra sig framåt. Det tycker jag är lite tråkigt, men ganska förståeligt eftersom det inte är en pulsklocka. 
 
Ett plus är att den är väldigt enkel att synka, med både dator och app till telefon och iPad. Bara att klicka på appen så uppdaterar den automatiskt. 
 
Lite som en boja, men förvånansvärt lätt att bära. Dessutom är den vattentät, så man kan duscha med den.


 
Nattens sömn. Inte så himla kvalitativ direkt. Kan lätt säga att jag varit vaken vid de ljusblåa partierna.
 
 
Kaloriförbrukningen fram till nio imorse. Vet inte riktigt hur pålitlig den är heller...
 
 
Tja, några längre promenader hann jag inte med mellan säng och arbetsbord.
 
 
Många steg registrerade, trots arla morgonstund, gick ju ungefär mellan toalett, kök, bil, arbetsrum...
 
 
Så här ser själva startsidan ut. Väry, väry simpelt!
 
 
 
Ja, det var dagens recension! :)

El sol

Alltså, det här med att sluta jobba halv fem, köra hem och ha solen i ögonen. Jag gjorde små piruetter i sinnet och NJÖT av att bli bländad fast jag körde bil. Kanske inte en helt okej kombination, men ändå.
 
 
 
Det har ju hänt lite på solfronten här sedan vintersolståndet...
 
 
 
 
Jag gillart!
 
Hälsningar vädertanten