Ränner

Kom hem från Sverige för drygt fyra timmar sen. 
Nu sova lite. Om sju timmar är det uppstigning för att åka till Sverige igen. Det är lite rännande, men efter det här lär det dröja ett tag till nästa gång. 


Avslut på jobbet

Det har varit mycket senaste veckan. På jobbet har jag avslutat en massa, sedan har dagarna gått åt till att lära upp min vikarie, så hon förhoppningsvis kan ta hand om mina kunder på ett bra sätt.

Men idag, mina vänner. Idag gick jag på ledigt för lång tid framöver. Halleluja! 
Ledigt kommer det förstås inte att bli sen när bebis behagar kika ut, men jag är ändå ledig från jobbet. Nu behöver jag inte ställa klockan så okristligt tidigt för att åka iväg, utan kan sova ett par timmar till och sedan förhoppningsvis ha lite energi och ork kvar till att fixa hemma, som nu blivit lite lidande pga trötthet och foglossning. 

En liten stund innan jag skulle avsluta det sista idag och visa Marie vad som behöver fixas så ringde telefonen och det visade sig vara en revisor som jag är lite rädd (nåja) för. Tänkte att nu jävlar är det kört, nu måste jag göra om tusen grejer på ett bokslut och förklara vad jag gjort och hur jag tänkt, men hon hade (TACK OCH LOV) bara ett par detaljer som behövde förtydligas i pappren. Det betydde förstås att jag behövde göra om delar av det, men det var inte hela världen. Då var jag dock så trött så jag hoppas att det blev rätt i slutänden.

En och en halv timme efter arbetsdagens normala slut packade jag ihop det sista, stängde dörren och släckte ner. 

Det var lite amerikansk filmvarning här - där packar de alltid sina grejer i en papperslåda när de får sparken. Nu har jag (som tur är!) förstås inte fått sparken...Nu jävlar ska jag njuta, vila och ta det softish innan livets nästa kapitel börjar! 

Dagens mage. V 35 idag. Ursäkta uppstoppad min. (fattar ej att min mage faktiskt är så stor som den är förrän jag ser mig själv på bild)
Det där med vagn

Jag gillar ju att planera, och har funderat ganska mycket på det här med vagn. Tänkte - jag tar tag i det där efter semestern, två månader innan bebis är tänkt att komma måste ju räcka liksom.

Det ÄR en djungel med vagnar. Finns väldigt många märken och varje märke har ju sitt gäng med modeller. Jag hade en plan, men frågade ändå runt lite på Facebook och fick höra lite vad andra hade för erfarenheter. 

Efter mycket om och men, surfande efter olika modeller, deras egenskaper och utseende, så hade jag så gott som bestämt mig. 
Sen tänkte jag - det här är nog billigare i Sverige. 
Googlade lite återförsäljare och hörde lite hur lång tid det tar när man lagt beställning innan vagnen kommer. 
Till svar fick jag: "Det är bra att beställa vagnen 4-6 månader för att vara på den säkra sidan." SAY WHAT?!!? 4-6 MÅNADER?! Då har man ju knappt hunnit BLI gravid ju! 

Här blev jag svettig. Skulle vår bebis komma utan att vi har en vagn därhemma? Det är ju lite a och o känns det som. En sak man liksom ska ha hemma innan. 
Mejlade dock vidare med en butik i Täby som frågade lite vilken modell jag tänkt och vilket chassi etc (ja, man köper inte en vagn. Det ska ju väljas en massa också) och de hade som tur var en sådan inne som vi kunde tänka oss, de kunde lägga undan den (och de sa att det ju "dessvärre var en 2014", som de reade bort, för modellerna för 2015 hade inte kommit riktigt än, ja hej och hå. Vi har ju passerat halva 2014, så för min del är det ju gladare att få en vagn några tusen billigare än att det är nyaste modellen, som ändå var likadan, förutom någon detalj vid däcken...)

Ja, sen kom nästa missförstånd. De trodde vi skulle komma till Sverige och kolla på den imorgon, torsdag. Inte nästa torsdag, som jag ändå varit tydlig med. Och så länge ville de inte hålla den. 

Så - nu blir det en oplanerad Sverigeresa på lördag. Håll nu tummarna att den passar våra behov och att jag har bilen full med vagn när jag kommer hem. 

Ja, det blev ju många rader om ett riktigt i-landsproblem....

(Den här modellen blir det nog inte...)